Poradna Autosedačky


Autor: | Vloženo: 21.07.2015 000 11:58 | Témata: Poradna Autosedačky

Britax First Class Plus nebo Romer King Plus

Dobrý den, ráda bych se zeptala na rozdíl mezi autosedačkami Britax First Class Plus a Römer King Plus? Potřebujeme autosedačku pro 10měs. dítě s váhou 11 kg, které ještě samo nesedí a vajíčko je mu už malé. Děkuji!

  • Autosedacky

    Autosedacky

    21. července 2015

    Dobrý den, pokud dítě ještě nesedí, tak je potřeba použít protisměrnou sedačku, nejlépe kat. 0-18 kg. Tedy ne Römer King plus, ta je posměrná. Z protisměrných je to třeba zmíněná Britax First class plus, ale ta se již nevyrábí . Z jiných prostisměrných sedaček třeba od Römer modely MaxFix, Dualfix, nebo MaxWay, nebo třeba značka Besafe, modely IZI Kid a IZI Combi.
    S pozdravem Štěpán Rybníček - autosedačky Vrchlabí
    www.autosedacky.mimishop.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Barbora

      19. srpna 2015 - Barbora

      Dobry den, odkud prosim mate informaci, ze dite, ktere nesedi, musi jezdit v protismeru? ja mela za to, ze dite musi mit 9 mesicu, 9 kg a samo sedet, aby mohlo jezdit po smeru jizdy.znami ale nyni koupili pro syna sedacku, ve ktere bude jezdit po smeru jizdy, ale ma jen 7 mesicu, nesedi, 9 kg ale ma a prodavacka jim ji doporucila. a v zakoniku ani ve vyhlasce a na besipu nic o techto 3 pravidlech neni.


    • Autosedacky

      20. srpna 2015 - Autosedacky

      Dobrý den, v zákoně o provozu na pozemních komunikacích je uvedeno, že dítě jehož váha nepřesahuje 36 kg a výška 150 cm je povinno použít dětskou autosedačku, která odpovídá jeho hmotnosti a tělesným rozměrům podle podmínek stanovených výrobcem dětských autosedaček- tolik co se týče zákonu.
      A v současné době platí na sedačky 2 normy, starší ECE R 44/04, která bude platit do roku 2018 a podle té se dělí sedačky dle kilogramů, tedy kat. 0-13 kg, 9-18kg, 15-36kg, a vícekategorické, a pro nejmenší děti je do 9kg povinný protisměr, a k těm 9 kg výrobci doporučují, aby dítě mělo také nejméně 9 měsíců a samo sedělo, to jsou totiž ukazatele, kdy je dítě schopno již sedět po směru jízdy a při nárazu udrží hlavu, aby mu to nezlomilo vaz. Proto tedy ty 3 podmínky, ovšem zákonem, nebo normou daná je pouze ta váha, ty další 2 jsou výrobcem doporučeny.
      Podle nové normy I-Size, která platí od července 2013 se sedačky budou rozlišovat podle věku a výšky a již ne podle váhy, tak je protisměr povinný až do 15 měsíců věku dítěte.
      V každém případě 7 měsíční dítě je na posměrnou sedačku moc malé, pokud samo nesedí nemá dostatečně zpevněné zádové svalstvo a při nárazu není schopno udržet hlavičku a může si ublížit.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.