Poradna Autosedačky


Autor: | Vloženo: 15.08.2015 000 12:27 | Témata: Poradna Autosedačky

BESAFE IZi KID X1 i-Size a vypnutý Airbag

Dobrý den,

ráda bych se optala jak řešit situaci, kdy si člověk pro nejvyšší bezpečnost dítěte (+ nutnou polohu v protisměru) koupí tuto autosedačku, nainstaluje ji na zadní sedadlo a následně zjistí podle nákresu, že je třeba vypnout airbag u sedadla spolujezdce řidiče či v boku auta (podle umístění zadního-bočního airbagu).

Poté ale zjistíte složitou cestou, až u servisu přímo výrobce auta (Opel), že to u auta není pro celkovou bezpečnost možné vypnout (pouze některé modely aut mají tuto možnost v nadstandardní výbavě a riziko bezpečnosti je tak přeneseno na majitele, resp. řidiče.

Co se stane s autosedačkou při případné aktivaci tohoto airbagu a jak se zachová pojišťovna v případě porušení montážních pravidel výrobce autosedačky, ev. jaké máte zkušenosti s řešením těchto situací (mimo shánění autosedačky, která umí airbag sama vypnout, jak nám doporučil servis výrobce auta).

Děkuji, jde mi především o bezpečnost dcerky a tuto zkušenost jsme při nákupu neměli.

  • Autosedacky

    Autosedacky

    17. srpna 2015

    Dobrý den, tato autosedačka a všechny protisměrné nesmějí být instalovány na tom sedadle, kde je aktivní čelní airbag. Tedy na předním sedadle spolujezdce, pokud zde airbag nejde vypnout. Boční airbagy při instalaci autosedačky zůstávají aktivovány, ty také nejdou uživatelem vypnout. Takže autosedačku můžete na zadní sedadlo použít, a boční airbagy zůstávají v činnosti.
    S pozdravem Štěpán Rybníček - autosedačky Vrchlabí

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.