Poradna Autosedačky


Autor: | Vloženo: 26.01.2011 000 23:18 | Témata: Poradna Autosedačky

Bezpečnost 3 a 5 bodového poutání ?

Jaký je prosím rozdíl v bezpečnosti 3 a 5 bodového poutání?Chci pořídit autosed. pro 15 kg dítě,auto peugeot 206 .Autosed. v kat. 15-36 kg má poutání 3bodové,v kat. 9-36kg 5 bodové. Čemu byste dali přednost,co je bezpečnější? Původně jsem vybrala Cybex solition x-fix,ale skončila jsem na tomhle. Moc děkuji za odpověď.

  • 27. ledna 2011 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    3 bodové poutání je poutání klasickým bezpečnostním pásem. Sedačky v nejvyšší váhové kategorii (15-36 kg) ani, ve většině případů, jiný způsob poutání neumožňují.
    5 bodové poutání mají autosedačky nižších váhových kategorií. Bezpečnostní pásy jsou v tomto případě součástí autosedačky. Obecně je 5 bodové poutání samozřejmě bezpečnější (používá se např. v závodních vozech), ovšem je třeba si uvědomit, že připoutání dítěte 3 bodovým pásem vozidla je stejně bezpečné, jako když se připoutáte Vy sama. I Vy ve voze používáte 3 bodový pás.

    V případě samotných autosedaček je z bezpečnostního hlediska méně bezpečné používat kombinované autosedačky, pro více váhových kategorií, např. 9-36kg. Tyto autosedačky musí být navrženy jak pro dítě o váze 9 kg, tak pro dítě o váze 36 kg a to je velký rozdíl.

    Ve Vašem případě je rozhodně lepší a bezpečnější zvolit autosedačku pro váhovou kategorii 15-36 kg. Vaše první volba tedy byla zcela určitě správná.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.